Auto voorbereiden op de verkoop

Home / Blog / Auto / Auto voorbereiden op de verkoop

Of u nu overweegt uw auto volgende week, volgende maand, volgend jaar of over tien jaar te verkopen, u wilt er zeker van zijn dat u de best mogelijke prijs krijgt. Volg deze eenvoudige tips om de verkoopwaarde van uw voertuig te behouden.

Volg het onderhoudsschema

Bij de meeste voertuigen kun je meestal wegkomen door te wachten tot het onderhoud enigszins voorbij is om het werk gedaan te krijgen. Wanneer u dit echter doet, neemt u een gok. De fabrikant weet wat het beste is voor het voertuig en het negeren van aanbevelingen kan tot ernstige mechanische problemen leiden. Zorg ervoor dat je:

Ververs de olie regelmatig. Wees vooral ijverig om de transmissie in goede staat te houden als uw merk en model de reputatie heeft transmissieproblemen te ontwikkelen.

Besteed aandacht aan andere belangrijke onderhoudspunten. Ja, het vervangen van de distributieriem is duur, maar een koper wil waarschijnlijk geen auto die deze essentiële onderhoudsservice niet heeft gekregen.

Houd goede gegevens bij

Zelfs als je de mechanica van je auto perfect hebt verzorgd, gelooft een potentiële koper je misschien niet tenzij je de papieren hebt om er een back-up van te maken. Bewaar al uw bonnetjes vanaf het moment dat u uw voertuig neemt om aan te werken. Als u geen opeenhoping van papier wilt, scan dan de bonnen en bewaar ze in een elektronisch bestand. Zorg er echter voor dat u een back-up van het bestand heeft.

Houd de buitenkant er goed uit

Natuurlijk heeft uw auto misschien 200.000 km, maar lijkt het erop dat hij 200.000 km heeft? U krijgt meer interesse in uw auto als deze een zekere aantrekkingskracht heeft. Om de buitenkant er goed uit te laten zien:

  • Was uw auto regelmatig, bij voorkeur minstens één keer per week. Dit verwijdert vuil dat de blanke lak kan krassen.
  • Let op roestplekken en verhelp deze snel met retoucheerverf.
  • Zet je auto twee tot vier keer per jaar in de was. Dit beschermt de lak en geeft je auto een onweerstaanbare glans.
  • Als de auto een ongeluk krijgt en u een nieuw portierpaneel, motorkap of kofferdeksel moet kopen, koop er dan geen met een andere kleur dan de rest van de carrosserie.

Zorg ervoor dat het interieur er aantrekkelijk uitziet en ruikt

Niemand wil een auto kopen met vlekken overal op de bekleding of die ruikt naar sigarettenrook. Gebruik vloermatten en stoelhoezen om het interieur van je auto te beschermen. Als de stoelen van leer zijn, maak ze dan regelmatig schoon en conditioneer ze om barsten en afbladderen te voorkomen. Probeer roken in uw auto te vermijden. Wanneer u zich klaarmaakt om te verkopen, kunt u uw voertuig naar een professionele detailer brengen die het een nieuw auto-gevoel kan geven.

 

Bekijk ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.