Duurzaam rijden in de stad met een elektrische scooter

Home / Blog / Brommer / Duurzaam rijden in de stad met een elektrische scooter

Duurzaamheid is een item wat steeds vaker besproken wordt en belangrijker wordt in de huidige maatschappij. Verantwoord en duurzaam rijden met de auto is al langer onderwerp van gesprek, maar ook op het gebied van scooters zijn er behoorlijk wat ontwikkelingen die op dit moment plaats vinden. Elektrische scooters worden dan ook steeds populairder en hebben niet alleen een positieve impact op de co2 uitstoot, maar brengen ook nog eens extra voordelen met zich mee. De elektrische scooter is daarnaast het ultieme vervoersmiddel in de stedelijke gebieden, omdat je altijd een parkeerplek kan vinden, snel op je bestemming bent en makkelijk tussen het drukke verkeer heen manoeuvreert.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/

Op lange termijn is de elektrische scooter stukken goedkoper dan de benzine scooter

De Elektrische scooter ziet er van de buitenkant precies zo uit als een benzine scooter en qua functionaliteit verschilt deze weinig tot niks van de traditionele scooter. Het verschil zit hem in het motorblok dat is vervangen met een elektromotor. Door dit type motor rijd je een stuk duurzamer wat natuurlijk goed is voor het milieu, maar ook nog eens extra voordelig is op de lange termijn. Sommige elektrische scooters zijn iets duurder om aan te schaffen, maar zijn aanzienlijk voordeliger over de lange termijn. De meeste elektrische scooters rijden ongeveer op kosten van 50 cent per 100 kilometer, wat natuurlijk spectaculair laag is, wanneer je dit vergelijkt met de brandstofprijzen op benzine.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

Geen onderhoud en nooit meer startproblemen

Naast de prijs en de positieve bijdrage aan het milieu, zijn er nog een aantal voordelen aan het gebruik van de elektrische scooter. De elektromotor is muisstil en gaat vaak aanzienlijk langer mee dan een motorblok van een traditionele scooter. Het meest essentiële onderdeel van de elektrische scooter, is de accu die bepalend is voor de snelheid en het vermogen van de scooter. Een elektrische scooter heeft in vergelijking met een benzine scooter vrijwel geen onderhoud nodig. Een bijkomend voordeel, is dat het aantal klachten en problemen met het starten vrijwel nihil is. Bij een benzine scooter die een tijdje stil heeft gestaan kan het nog weleens een probleem zijn om de scooter aan de praat te krijgen en moet deze ge-kickstart worden. Bij een elektrische scooter is dit probleem definitief verleden tijd.

Bekijk ook