Hoe houd je een mountainbike betrouwbaar?

Home / Blog / Fiets / Hoe houd je een mountainbike betrouwbaar?

Hoe houd je een mountainbike betrouwbaar? De beste manier is om regelmatig mountainbike-onderhoud uit te voeren. Vuil en vuil tasten zowel het frame als de componenten aan. Uw frame moet regelmatig worden schoongemaakt en de componenten moeten ook worden schoongemaakt en onderhouden.

Het niet smeren en reinigen van componenten kan op zijn best resulteren in een lawaaierige rit. In het ergste geval zullen onderdelen breken of defect raken. Door het frame schoon te maken, wordt voorkomen dat vuil afbreekt bij de verf en de afwerking. Door routine-onderhoud voorkomt u onaangename verrassingen op de weg en vervangt u kabels en remblokken voordat u in de problemen komt.

Wekelijkse reiniging

Als je niets anders doet, zorg er dan voor dat je je fiets wekelijks helemaal schoonmaakt en afveegt. Verwijder indien mogelijk modder en ander vuil op dezelfde dag en maak de algemene schoonmaak eens per week schoon als u routinematig rijdt.

Zorg ervoor dat u een fietsreiniger gebruikt om schade aan oppervlakken of de afwerking te voorkomen, en smeer en smeer alle bewegende onderdelen na het wassen. We hebben al een reinigingsgids gemaakt voor snelle en grondige scrub-downs.

U zou uw fiets in ongeveer tien minuten of minder moeten kunnen afvegen en inspecteren. Zoek naar iets dat wrijft, klikt of los zit en inspecteer het frame en de wielen op barsten.

Je moet ook een grotere schoonmaakbeurt doen na echt modderige ritten of voor grote onderhoudsbeurten.

Remmen

Als u schijfremmen of remklauwen heeft, moet u ze regelmatig schoonmaken en onderhouden om ervoor te zorgen dat uw fiets kan stoppen wanneer dat nodig is. Volgens Bicycling Magazine zijn er vier eenvoudige stappen om problemen met schijfremmen op te sporen.

Zorg ervoor dat u ze alle vier volgt: een kromgetrokken rotor kan remmen onmogelijk maken en het is gemakkelijk over het hoofd te zien. Remklauwen zijn nog eenvoudiger. Kijk naar de pad om te dragen, draai vervolgens aan het wiel terwijl u de fiets optilt en zorg ervoor dat deze vrij draait en stopt wanneer de rem wordt gebruikt.

Remblokken

Versleten elektroden moeten onmiddellijk worden vervangen. Remklauwen zijn redelijk rechttoe rechtaan: schroef de remblokken los, verwijder ze, vervang ze door nieuwe. Schijfremmen zijn misschien iets gecompliceerder. Verwijder ze wanneer ze minder dan 1 mm dik zijn

 

Bekijk ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.