Tips om het fietsen veiliger te houden

Home / Blog / Veiligheid / Tips om het fietsen veiliger te houden

Fietsen is een favoriet tijdverdrijf voor veel kinderen en volwassenen. Het heeft een meerlagige aantrekkingskracht omdat het net zo leuk als gezond is. Kinderen genieten vaak van fietsen voor het avontuur en de vrijheid die het biedt, terwijl volwassenen vaak fietsen als transportmiddel, voor fitness of zelfs voor wedstrijden. Fietsen is echter niet zonder risico’s. Mensen die mogelijk rijden, worden geconfronteerd met accidentele valpartijen of ongevallen waarbij voetgangers, andere fietsers of zelfs voertuigen betrokken kunnen zijn. De resulterende verwondingen kunnen variëren van licht tot dodelijk, afhankelijk van de ernst van het ongeval. Om die reden moet iedereen die op de fiets rijdt niet alleen begrijpen dat deze risico’s bestaan, maar ze moeten ook leren en zich houden aan gedrag en wetten die de fietsveiligheid bevorderen. Gelukkig zijn er veel veiligheidstips die het risico op ongevallen en verwondingen kunnen helpen verminderen.

Koop en draag een helm

  • Het gebruik van een helm is een van de belangrijkste preventieve maatregelen die men kan nemen om het risico op ernstig hoofdletsel te verkleinen.
  • Controleer de wetten van de staats helm. Hoewel volwassenen doorgaans geen helmen hoeven te dragen, hebben veel staten wetten die vereisen dat kinderen deze dragen.

Kies een goed passende helm

  • Koop bij het kopen van een helm alleen een helm die nieuw is en de juiste maat heeft voor de persoon die hem zal dragen. Houd er rekening mee dat maten van fabrikant tot fabrikant kunnen verschillen.
  • Bij het plaatsen van een helm moet de rand van de helm waterpas op het hoofd zitten en ongeveer twee vingerbreedtes boven de wenkbrauwen. De riemen moeten nauwsluitend onder de oren passen in een “V” -formatie, en wanneer de kinriem is vastgemaakt, mogen er niet meer dan twee vingers onder zitten. Bij het passen van de helm moeten dragers hun mond openen alsof ze geeuwen: de helm moet hun hoofd omhelzen en de gesp moet plat liggen. Als de helm heen en weer schommelt, probeer dan de riemen weer strak te trekken. Als dit niet werkt, probeer dan een andere maat.
  • Bij het kiezen van een helm voor kinderen kunnen ouders hun weerstand helpen verminderen door hen de stijl of kleur te laten kiezen.

Gebruik de juiste helm voor de activiteit

  • Naast fietsen moeten kinderen tijdens elke activiteit op wielen een helm dragen.
  • Bij het rijden op een scooter of tijdens het deelnemen aan recreatief rolschaatsen of inline skaten, kunnen en moeten kinderen een fietshelm dragen.
  • Hoewel er geen helmnormen zijn voor schaatsen, stelt de CPSC voor om een ​​fietshelm te dragen, die een zekere mate van bescherming kan bieden en de voorkeur verdient boven het gebruik zonder helm.
  • Skateboardhelmen die CPSC-gecertificeerd zijn, moeten worden gedragen tijdens longboarden of skateboarden.

Bekijk ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.